Logic analyzer 29/06/2009 at 14:20

logic analyzer                   
In Januari 2009 heb ik deze betaalbare analyzer aangeschaft. Meestal duurt het even voordat je zo’n apparaat dusdanig kunt gebruiken dat de aanschaf zich ook terug betaald. Dit keer was het bijna meteen raak ! Tijdens het testen van het apparaat had ik deze op de I2c bus van een regelaar aangesloten met het idee deze te analyseren met de nieuwe analyzer. Tijdens het meten viel me meteen op dat de snelheid wel erg hoog was. Zo hoog, dat ik het referentie boek erbij haalde en eureka ! De goed werkende bus werkte met een viervoudige snelheid dan was gespecificeerd. Ook vertelde de analyzer waarom het kennelijk goed ging. De error handling werkte om de vier a vijf reeksen en de bus laat zich dan naar buiten toe als goed werkend beschouwen. Ook werkten ineens de I2c eproms die ik als defect had versleten weer als vanouds. Deze eproms (van diverse fabrikanten overigens ) zijn dus wel veel tijdkritischer. Al met een goede aanbeveling om iets dat goed werkt toch eens wat beter te bekijken. De schakeling loopt nauwelijks nog vast en uiteindelijk blijkt de error handling nauwelijks meer te worden ingeroepen. Al met een geslaagde introductie van deze analyzer.

Leave a Reply