Category / Algemeen

Groen licht voor productie motorcontroller. 22/07/2011 at 15:23

Greenwishper Universele Joysticks

Ontwikkelingen rond het nieuwe regelaar concept.
Zoals veel mensen weten, was er bij mij grote teleurstelling na het moeten opschorten van de productie van de nieuwe regelaar. Nu, bijna een half jaar later,zijn er nieuwe kansen en ontwikkelingen. Medio September wordt er namelijk echt een start gemaakt met de fabricage van mijn regelaarconcept. Door nieuwe contacten, blijvend vertrouwen in de juiste mensen en bovenal een sterk idee is voor mij de mogelijkheid ontstaan om mijn ideeën over een motorregelaar en accumanagement te kunnen realiseren.

Partners en ontwikkelingen

Na een aantal gesprekken met Anton van Wijk over diverse concepten en ideeën bleek al snel dat een mogelijke samenwerking voor ons beide erg nuttig kon zijn. Hij vroeg me dan ook om eventueel met zijn bedrijf te participeren in een reeds lopend innovatie traject voor de moderne jachtbouw.
Aansluitend heb ik een aanvraag ingediend voor subsidie voor de ontwikkeling en productie van de regelaar en het accumanagement systeem.
De subsidie is toegewezen en nu kunnen we van start. Samen met “de Stille Boot”, het bedrijf van Anton van Wijk, zal het regelaarconcept in de praktijk worden beproefd en gaan we collectief oplossingen ontwikkelen voor de behuizing, gebruikers interfaces en accu management.
Door het bijeenbrengen van ideeën en ervaringen van beiden hopen we tot betere, doordachte oplossingen te komen. De daadwerkelijke productie en ontwikkeling van de uiteindelijke regelaar gebeurt samen met Epr uit Nijmegen en Intersill engineering uit Colorado.
Naast dit alles ben ik gevraagd door Hoge School- en Technologie centrum Noord Nederland om enige dagen per week mijn expertise op gebied van duurzame energie, mobiliteit en mosfet technologie in te zetten voor onderzoek, educatie en ontwikkeling in het kader van duurzame mobiliteit .

Productie motorcontroller vertraagt. 05/04/2011 at 23:41

Na enorm veel onderzoek en heel veel overleg is het eindelijk gelukt om een conceptplan te maken waarmaken. Het unieke aan het concept is de combinatie van programmeerbare en embedded electronica. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om via de software de hardware te wijzigen tijdens de aandrijf of regeneratie momenten. Op een later moment zal ik op dit blog enige unieke specificaties van het Ecologic concept publiceren.

20110405-233939.jpg
Echter tijdens het gesprek waarin we afspraken zouden maken over de verkooprechten, prijs, afname en mogelijke exclusiviteit bleek al snel dat deze partner ondanks de eerdere uitlatingen en suggesties geen enkele bereidheid had om enig financieel risico te dragen. Daarnaast wil hij ook niet meewerken aan het op de markt zetten van de universele gashendel.
Concreet houdt dit besluit in dat de productie van de prototypes van het Ecologic concept wordt opgeschort tot er een nieuwe financiering is gevonden voor de eerste productiereeks, die na het voltooien van de prototypes gefabriceerd kunnen worden.
voor de productie van prototypes voor het Ecologic concept. In het blokschema zie je de diverse modules om het Ecologic concept met al zijn bijzondere kenmerken te kunnen

Bloggen met de IPad 30/03/2011 at 20:00

Enige tijd geleden een IPad aangeschaft om ook tijdens mijn rustige momenten te kunnen werken aan publicaties, presentaties etc. Dus ook geprobeerd om te bloggen. Helaas werkte de web interface via safari of atomic niet goed. Met name het tekst editten ging niet goed. Dat is iets wat nu, na wat instellingen in het setup paneel van wordpress wel goed werkt. Toch is dit editen niet wat je wilt. Op het oog is er geen mogelijkheid tot preview, laat staan invoegen van foto’s etc. Daar zal dan wel weer een duurdere app voor nodig zijn. Maar wellicht zijn er verborgen functies, ik hou jullie op de hoogte.